More Website Templates @ TemplateMonster.com. October 29, 2012!
"Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának." - Kodály Zoltán - "Kultúra annyi, mint tanulás; megszerezni, színvonalon tartani nehéz, elveszteni könnyű." - Kodály Zoltán -

Partnereink, támogatóink

Vasutasok barátsága Nagykanizsán - 2016. június 24.

A vasutas nyugdíjas klubok 13. alkalommal érkeztek Nagykanizsára az ország minden tájáról, a kultúra és a barátság jegyében.

„Az ország különböző pontjain működő vasutas nyugdíjas klubok összefogásával továbbvigye és erősítse a vasutas hagyományokat.” Kámánné Szép Terézia, a találkozónak helyet adó VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója fogalmazta meg köszöntőjében a rendezvény egyik fő célkitűzését. A szervező kanizsai Vasutas Nyugdíjas Klub rendszeresen, nagy szeretettel várja a nyugdíjas társakat. Kócza Ferenc elnök elmondta: „Már oda-vissza alapon megy ez. Akik ma itt vannak, azokhoz visszajárunk mi is minden évben. Olyan jó dolog, amikor találkozunk, a soproniakkal, a szombathelyiekkel, tapolcaiakkal, fehérváriakkal, pécsiekkel, ez már a 13. alkalom.”

A soproni Lővér Vasutas Nyugdíjas Klub 11 fővel érkezett a két napos nagykanizsai találkozóra. Garami Margit klubvezető kiemelte: „Ismerd meg Magyarország bármelyik részén lévő klubokat, embereket, klubokat, szokásokat, ki hogyan él, .. szerintem ez ilyen. Meg a barátságok, melyek hosszú éveken át kialakulnak és megmaradnak, úgy mondom, hogy a sírig.” A Nagykanizsára érkezett vasutasokat a város nevében Dénes Sándor polgármester üdvözölte. „Édesapám és nagyapám is a vasúton szolgált évtizedeken keresztül. Onnan mentek nyugdíjba, és mindig olyan szépen, örömmel és szeretettel beszéltek azokról az évekről, amelyeket eltöltöttek a szolgálatban. Mert mindig azt mondták, hogy szolgálunk, akkor amikor elmentek dolgozni" - mondta a polgármester. A találkozó résztvevőit köszöntötte Horváth László, a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének elnöke is, majd gálaműsor szórakoztatta az egybegyűlteket. (forrás: Kanizsatv.hu)

Fényképalbum »

Kanizsa TV Híradó - Országos találkozó »

Kanizsa TV NAPI KANIZSA »

Kanizsa Ujsag987  Maraton987