More Website Templates @ TemplateMonster.com. October 29, 2012!
"Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának." - Kodály Zoltán - "Kultúra annyi, mint tanulás; megszerezni, színvonalon tartani nehéz, elveszteni könnyű." - Kodály Zoltán -

Partnereink, támogatóink

Újabb "adag" gratuláció a Kodály Zoltán Énekkarnak és a MAMIK Hagyományőrző Dalkörnek - 2016. július 12.

Korusok

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban működő kulturális csoportok közül kettő is arany minősítést kapott az Országos Nyugdíjas KI-MIT-TUD-on. A vetélkedőt hatodik alkalommal rendezték meg Harkányban.

A Kodály Zoltán Énekkar, valamint a MAMIK Hagyományőrző Dalkör arany minősítést kapott népdalkör kategóriában. Hónapokon át tartó felkészülés és munka gyümölcse érett be június végén, hiszen a válogatót még februárban rendezték Nagykanizsán.
A Kodály Zoltán Énekkar két népdalcsokorral állt a zsűri elé. „Egy balatoni népdalcsokor volt, Nyék Sándor gyűjtéséből, a másik pedig, mivel Zalából mentünk és az ország minden tájáról voltak, ezért egy Vajda József-gyűjtést vittünk, göcseji párosítókat" - mondta el Tánczos Laura, művészeti vezető.
A MAMIK Hagyományőrző Dalkör szintén szűkebb hazája népdalaiból állított össze egy válogatást. A csoport idén ünnepli 20 éves fennállását – a jubileum fényét emeli az arany minősítés és a zsűri elismerése. „A zenészünket, Bóka Lászlót külön kiemelem, nagyon együtt énekeltünk a zenekíséretével, és a zsűri ezt nagyra értékelte, csakúgy, mint a ruhánkat és a helyben gyűjtött zalai dalokat" - mondta el Gál Ferencné, a MAMIK Hagyományőrző Dalkör vezetője.
A művészeti csoportok munkáját támogatja a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház, amelynek igazgatója örül a kanizsai sikereknek. „Nagyon tisztelem és becsülöm őket, büszkék vagyunk rájuk, és úgy gondolom, Nagykanizsa is büszke lehet rájuk, hiszen a várost képviselték ezen a döntőn" - fogalmazott Kámánné Szép Terézia, az intézmény igazgatója. (forrás: kanizsatv.hu)

Fényképalbum » 

Zalai Hírlap Online cikke »

Videó (kanizsatv.hu adása alapján) »