More Website Templates @ TemplateMonster.com. October 29, 2012!
"Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának." - Kodály Zoltán - "Kultúra annyi, mint tanulás; megszerezni, színvonalon tartani nehéz, elveszteni könnyű." - Kodály Zoltán -

Partnereink, támogatóink

Az olajipar, az ember és a természet - 2016. július 12.

MOL kiallitas2

Új vándorkiállítás látható a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban.

Tavaly ősszel írt ki fotópályázatot a MOL Bányász Szakszervezet választmánya két témában, a felhívásra az egész országból érkeztek pályamunkák, köztük nagykanizsai fotók is. A több mint 100 képet egy öttagú zsűri rostálta. A vándorkiállításon csaknem félszáz alkotás tekinthető meg, a tárlatot elsősorban az olajipari múlttal rendelkező városokban mutatják be.

„Teljesen élethű képek ezek, nem nyúltak bele, sőt: elmondhatom azt is, hogy a '90-es évektől egészen a napjainkig bezárólag készültek ezek a fényképek. Ezt azért is merem állítani, mert az egyik fénykép, amit kiállítottunk, a saját munkám. 1997-ben készült Moldovában, a Prut folyó mellett dolgoztunk, és az ottani átszállításról készült egy természethez közeli fénykép arról, hogy milyen nehéz körülmények között dolgoztunk" - mondta el Ferenczy Zoltán szervező. (forrás: kanizsatv.hu)

Fényképalbum »

Videó (kanizsatv.hu) »