More Website Templates @ TemplateMonster.com. October 29, 2012!
"Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának." - Kodály Zoltán - "Kultúra annyi, mint tanulás; megszerezni, színvonalon tartani nehéz, elveszteni könnyű." - Kodály Zoltán -

Partnereink, támogatóink

Nyári visszatekintő - A Pántlika Néptánccsoport is fellépett Kiskanizsán - 2016. július 9.

A településrész még mindig ünnepel – a búcsút követő hétvégén főzőversenyt rendeztek a Sarlós Boldogasszony Plébánia udvarán.

 

Sátorépítés, aprítás, kavargatás – a munkafolyamat első fázisai. A pavilonok alatt idősek, fiatalok, gyerekek együtt szorgoskodtak a kiskanizsaiak kisbúcsúján. Népes táborral érkezett a rendezvényre a Napfény Egyesület, amelynek tagjai visszatérő résztvevői a főzőversenynek. Karosi Lászlóné a Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Nagykanizsai Egyesületének elnöke elmondta: „Tavaly, tavalyelőtt itt már készítettek a lányok különböző finomságokat, most az egyesület részéről babgulyást készítünk és vadpörköltet. Körülbelül 15-en fogunk részt venni.” Harmadik alkalommal rendezték meg a kisbúcsúi bográcsolást, amelynek előzményei korábbra nyúlnak vissza. dr. Páhy János plébános azt mondta: „Az egyházközségi tagokkal és a közösségek tagjaival összejöttünk, és csináltunk egy kerti partit. Akkor nem úgy volt, hogy mindenki magának főzött, hanem közösen, de nem is főzés volt az, hanem sütés. Mindenki együtt volt, aztán mondták, hogy csináljunk főzőversenyt – így fogtunk hozzá.” Az évek alatt nem változott az összejövetel célja, amely csak a nevében verseny. A hangsúly az együtt eltöltött időn van, ezért nem is hirdetnek helyezéseket. A szervezők szerint mindenki győztes, aki részt vesz a közös programon.

Fényképalbum »