More Website Templates @ TemplateMonster.com. October 29, 2012!
"Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának." - Kodály Zoltán - "Kultúra annyi, mint tanulás; megszerezni, színvonalon tartani nehéz, elveszteni könnyű." - Kodály Zoltán -

Partnereink, támogatóink

MAMIK és Pántlika a Dödöllén - 2016. szeptember 10.

A nap nyitányaként a szüreti felvonulás résztvevői hirdették, éltették és népszerűsítették a 13. alkalommal megrendezett Bor- és dödölle Fesztivált.

A menet a HSMK-tól indult, a mazsorettek, fúvósok és hagyományőrző csoportok igazi látványosságot nyújtottak a Fő úton. A vidám nótaszótól hangos menet az Erzsébet térre érkezett, ahol Dénes Sándor polgármester és Cseresnyés Péter államtitkár nyitotta meg a kétnapos fesztivál központi programját, a főzőversenyt. „A Kanizsai Bor- és dödölle Fesztivál nem jöhetett volna létre, ha a térségből, a környező falvakból versenyző csapatok nem jöttek volna be a városba, azoknak a segítségével, akik eljönnek nap mint nap a fesztiválokra – egy térségi fesztivállá fejlesztették ezt a Bor- és Dödölle Fesztivált" - mondta az államtitkár.

A 13. Bor- és Dödölle Fesztivál kulturális sokszínűségéhez az idei évben a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház
"MAMIK" Hagyományőrző Dalkörének és Pántlika Néptánccsoportjának nagy sikerű fellépése is hozzájárult.

(forrás: kanizsatv.hu)

Fényképalbum »

VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház saját videója »

Kanizsa TV Híradó - Fesztivál szombaton »

ZAOL videó - Szakony Attila »