More Website Templates @ TemplateMonster.com. October 29, 2012!
"Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának." - Kodály Zoltán - "Kultúra annyi, mint tanulás; megszerezni, színvonalon tartani nehéz, elveszteni könnyű." - Kodály Zoltán -

Partnereink, támogatóink

Pályázati felhívás

Facebook atiranyítoFacebook oldalunk címe megváltozott: https://www.facebook.com/vokekodalyzoltan (Az eléréshez kattints a képre!) 


 

  PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

palyazati-felhivas1 k
VIII. ORSZÁGOS FARSANGI FÁNKFESZTIVÁL - 2016. FEBRUÁR 6.

Az Erzsébet térről elindult farsangi jelmezes felvonulással kezdetét vette a VIII. Országos Farsangi Fánkfesztivál városunkban. A rendezvénynek helyet adó Kanizsa Centrumban elsőként a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar műsora vonzotta a színpad közelébe az érdeklődőket. A fesztivált Kámánné Szép Terézia, a szervező VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház intézményvezetője nyitotta meg. A pécsiek szépen felvezették a napot a Csillagok háborúja című film zenéjének részletével – jegyezte meg ünnepi köszöntőjében Cseresnyés Péter, munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. – A film akár ide is kapcsolható, hiszen csillagok versenyeznek egymással, hogy elnyerjék a közönség tetszését és biztosítsák a szórakozását. És csillagok versenyeznek a külső teremben is – folytatta a politikus, hogy a zsűri az ő süteményüket minősítse a legjobbnak. És mindennek a nyertesei csak mi lehetünk, akik részt veszünk ezen a délutánon és jót szórakozunk, beszélgetünk ismerősökkel, barátokkal. Jó hétvégét kívánva mindenkinek, azzal fejezte be a köszöntőjét, hogy jövőre, ugyanebben az időszakban, a 9. fánkfesztiválon töltsünk el egy szép délutánt. Dénes Sándor polgármester a köszöntőjét a határainkon túlról érkező csapatok üdvözlésével kezdte, és elismerően szólt a fánkfesztivál megálmodóinak munkájáról. – Nagykanizsa a fesztiválok városa – szoktuk mondani, és ez a legédesebbek egyike, mely a fánk mellett a vidámságról, a farsangról szól. Megosztott egy fánk történetéről szóló legendát a hallgatósággal, majd az államtitkárhoz hasonlóan e szavakkal köszönt el: találkozzunk jövőre ugyanitt, a 9. fánkfesztiválon.

A VOKE, a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület elnöksége nevében Pál Gábor tiszteletbeli elnök megjegyezte: nagy büszkeséggel vesz részt a rendezvényen. Ő is felidézett egy történetet a fánkról, mely szerint Európában a 18. században jelent meg először, Magyarországon belül pedig a Dunántúlon. Jóllehet Nagykanizsán, és innen indulva lett a farsangi ünnepek elengedhetetlen kelléke. Elekes Zoltán, a Magyar Fesztivál Szövetség alelnöke, a zsűri elnöke ugyan hosszasan akarta taglalni a zsűri elvárását, de meggondolta magát. Nem szaporította a szót, hiszen a zsűri számára az volt a legfontosabb, hogy frissében megkóstolják a fánkot. Így tettek a fánkfesztiválra érkezők is. A közel 30 csapat által sütött gasztronómiai ínyencség mellé kóstolót vettek az estig tartó zenés-táncos műsorokból is. B.E.

A FÁNKVERSENY DÍJAZOTTJAI:
PROFI KATEGÓRIÁBAN:
HELYBEN SÜTÖTT: 1. KANIZSA PÉKSÉG
HOZOTT:1. MIKLÓSFAI CUKRÁSZÜZEM CSIPET CSAPATA
KÜLÖNLEGES TÁPLÁLKOZÁSI IGÉNYT KIELÉGÍTŐ: 1. A FUNKCKYK ; 2. VEGÁN ART FACTORY

AMATŐR KATEGÓRIÁBAN:
HELYBEN KÉSZÍTETT:
1. GRÁNÁTALMA, SZABADKÁRÓL
2. NAPSUGÁR NYUGDÍJAS KLUB, NEMESDÉDRŐL
3. PÉCSI VOKE ELIT ALAKULAT.
HOZOTT:
1. RÓZSÁK A RÓZSÁBÓL (TÉRSÉGI PEDAGÓGIAI SZOLGÁLAT)
2. BÖLCSŐDEI MENYECSKÉK
3. VÖRÖSMARTY VASUTAS NYUGDÍJAS KLUB, SZÉKESFEHÉRVÁR.
HOZOTT KÜLÖNLEGES:
1. OLVASÓKÖR, BELEZNA
2. BATTHYÁNY JÁNOS VASUTAS NYUGDÍJAS KLUB, TAPOLCA
3. REZEDÁK, BAJCSÁRÓL.

KÜLÖNDÍJAK:
LEGSZEBB STANDÉRT JÁRÓ KÜLÖNDÍJ: RÓZSÁK A RÓZSÁBÓL
ZSŰRI KÜLÖNDÍJA: NEMESDÉDI NAPSUGÁR NYUGDÍJAS KLUB
KÖZÖNSÉG DÍJ: ESZTEREGNYEI ŐSZIRÓZSA DALKÖR
FESZTIVÁL DÍJ: GRÁNÁTALMA, SZABADKA

Különdíjat kapott még a Kodály Művelődési Ház Mamik csapata.

KÖSZÖNET:
"Köszönöm a rendezvény szponzorainak támogatását, valamint Horváth Kálmánnénak, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház "MAMIK" Hagyományőrző Dalkör tagjának, Bogatin Sándornak, az eszteregnyei Őszirózsa Dalkör vezetőjének és Hegedüs Boglárkának, hogy az országos médiákban való részvételükkel, a fánksütés Szakértelméről tett tanúbizonyságuk révén nagyban hozzájárultak az Országos Farsangi Fánkfesztivál népszerűsítéséhez, a rendezvény sikeréhez, hírnevének öregbítéséhez."

Kámánné Szép Terézia,
a szervező VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház
intézményvezetője

2016-02-07 09:16:00 (forrás: kanizsaujsag.hu)

Fényképgaléria 1 »
Fényképgaléria 2 »

Hivatalos videó »

Kanizsa TV adásai a rendezvényről:
http://kanizsatv.hu/hirek/16523/szalagos--toltott-es-glutenmentes/
http://kanizsatv.hu/hirek/16524/kommentar-nelkul/
http://kanizsatv.hu/hirek/16528/elegedett-zsuri/XXIV. TURISZTIKAI DÍJÁTADÓ GÁLA ÉS ÉVADNYITÓ FOGADÁS - 2016. FEBRUÁR 1.

A turisztikai szakma legrangosabb eseményén, az immár 24. alkalommal megrendezett Turisztikai Díjátadó Gálán és Évadnyitó Fogadáson a - Hungarikum Fesztivál ajánlásával - minőségi magyar termékeket kínáló fesztiválok, helyszínek kaptak lehetőséget a bemutatkozásra. Így a VIII. Országos Farsangi Fánkfesztivál is. A nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház által szervezett rangos fesztivál egyben Nagykanizsa városát is képviselte. A művelődési intézmény 700 darab, 13 fajta fánkkal örvendeztette meg a nagyszabású rendezvény közönségét. Díszes, sokak tetszését elnyerő standjukon a város „küldeményeként” a répás rétest is megkóstolhatták a gálát követő fogadáson. Az eseménynek helyet adó Budapest Kongresszusi Központban mintegy 1500-an találkoztak, a szerteágazó szakma vezető képviselői mellett a kormányzat is a legmagasabb szinten képviseltette magát ...

(forrás: kanizsaujsag.hu)

Fényképgaléria »

Kanizsa TV tudósítása »

Népek zenéje, népek tánca - 2016. szeptember 25.

Az országjáró rendezvény 24 elődöntőjének második állomása volt Nagykanizsa.

Bővebben...

Férfiak köszöntése "MOL Bányász" - módra - 2016.szeptember 22.

A VOKE Kodály Művelődési Ház falai között immár harmadik alkalommal rendezte meg "Férfi-napi" összejövetelét a nagykanizsai MOL Bányász Nyugdíjas Klub,

Bővebben...

25 éves jubileum - 2016. szeptember 14.

Megalakulásának 25-éves jubileumát ünnepelte a Zala Megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezete.

Bővebben...

MAMIK és Pántlika a Dödöllén - 2016. szeptember 10.

A nap nyitányaként a szüreti felvonulás résztvevői hirdették, éltették és népszerűsítették a 13. alkalommal megrendezett Bor- és dödölle Fesztivált.

Bővebben...

Vasutas kirándulás a nyugati végeken - 2016. szeptember 2-3.

Szívélyes fogadtatásban volt része 2016.09.02-n a nagykanizsai Vasutas Nyugdíjas Klub csoportjának Sopronban.

Bővebben...

Nyári visszatekintő - MOL Bányász Nyugdíjas Klub Bányász-napi megemlékezése - 2016. augusztus 25.

A MOL Bányász Nyugdíjas Klub tagjai az idei évben is elzarándokoltak a számukra fontos és kedves olajipari emlékhelyekre.

Bővebben...

Nyári visszatekintő - In vino veritas ... - 2016. augusztus 21.

Az ország egyik legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvénye idén 40. alkalommal került megrendezésre Balatonbogláron.

Bővebben...

Nyári visszatekintő - Államalapításunk Ünnepe - 2016. augusztus 20.

A magyarság talán legfontosabb ünnepe minden évben Augusztus 20., amikor az egész ország államalapításunkat, Szent István királyunkat és az új kenyeret ünnepli.

Bővebben...

Nyári visszatekintő - A "MAMIK" Hagyományőrző Dalkör jutalomúton Szegeden - 2016. augusztus 19.

A Hontravel Kft. által lebonyolított VI. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud győztesei - köztük a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház "MAMIK" Hagyományőrző Dalkörének tagjai - egy kellemes kiránduláson vettek részt Szegeden és környékén.

Fényképalbum »

 

Nyári visszatekintő - Kodály Zoltán Énekkar hegyi bulija - 2016. augusztus 5.

A Kodály Zoltán Énekkar egy vidám hegyi buli keretében ünnepelte meg a VI. Országos Nyugdíjas KiMitTud döntőjében megszerzett arany minősítést.

Bővebben...